Haber Aboneligi
E-posta adresinizi yazin:
: Anket
Mersin'in Odak Noktasi Olabilir miyiz?
Anasayfa | Yerel | Sigarayi Birakin Mesaji Verildi

Sigarayi Birakin Mesaji Verildi

Font boyutu: Decrease font Enlarge font
SuperMersin

19 Mayis Gençlik ve Spor Bayrami'nda yürürlüge girecek sigara yasagi öncesi halk yürüyüsüne katilan "Sigarayla Mücadele Edenler Dernegi" üyeleri açtiklari pankartlarla vatandaslardan sigarayi birakmalarini istedi.

Mersin'de gerçeklestirilen ''Yurtta Birlik, Dünyada Baris için Atatürk'ü Anma Halk Yürüyüsü'' vatandaslar ve ögrenciler tarafindan büyük ilgi gördü.

Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami etkinlikleri kapsamindaki Gençlik Haftasi kutlamalari dolayisiyla gerçeklestirilen yürüyüs, Tevfik Sirri Gür Stadi önünden basladi.

Ögrenciler ve vatandaslar ellerindeki bayraklarla Silifke Caddesi üzerinden Cumhuriyet Alani'na kadar yürüdü. Vatandaslarda evlerinin balkonlarindan Türk Bayragi sallayarak yürüyüse katilanlara alkislarla destek verdi.

Cumhuriyet alaninda son bulan yürüyüse Vali Yardimcisi Mehmet Çubuktar, Gençlik ve Spor Il Müdürü Emrullah Taskin, çesitli sivil toplum örgütü temsilcileride katildi. Etkinlik kapsaminda gösteri sunan Roman Halk Danslari Toplulugunun gösterisi ise büyük ilgi gördü.

Halk yürüyüsüne katilan Sigarayla Mücadele Edenler Dernegi üyeleri ise "Haydi söndürelim hayata geri dönelim", "Mersin sigarayi birakiyor", "Canini seviyorsan sigarayi birak", "Sigarayi birak kazancina kak", "Sigarasiz hayat oh ne rahat" seklinde pankartlar açarak 19 Mayis'ta yürürlüge girecek sigara yasagi öncesi ögrencileri ve vatandaslara mesajlar verdi.

Milli Egitim Bakani Hüseyin Çelik tarafindan yayinlanan genelge ile sigara yasagi'nin 19 Mayis Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami kutlamalarinda da konu edilmesi istenmisti.

Yorumlar ( gönderilenler):

Yorum gönder comment

Resimdeki kodu giriniz:

  • email Arkadaşınıza mailleyin
  • print Yazıcı Dostu Sayfa
  • Plain text Sade yazı
Etiketler
Bu yazı için etiket yok
Bu haberi puanlayın
0