Erdemli'de Eczacilar Günü Kutlamalari
Mersin'in Erdemli Ilçesi Kaymakami Ismail Demirhan, vatandaslarin asiri ilaç kullanmamalari konusunda egitilmesi gerektigini, bu konuda da en büyük görevin eczacilara düstügünü söyledi.
Bilimsel eczaciligin 169. kurulus yildönümü dolayisi ile Erdemli Olbios Otel'de verilen yemekte konusan Kaymakam Demirhan, Erdemli'nin sürekli yenilik içinde oldugunu, bu nedenle de her alanda gelisme gösterdigini belirterek, ''Hareketli bir ilçe olma özelligi tasiyan Erdemlide, sivil toplum kuruluslarinin buna göre düsünüp hareket etmesi gerekiyor. Bunlara eczacilar da dahil'' dedi. Demirhan, Erdemli'nin temposuna ayak uydurulmasi gerektigini ifade ederek, "Bu nedenle de tüm meslek kuruluslari, eczacilar gibi günlerini kutlamalilar ve kentin sorunlarina birlikte çözüm aramalilar. Sivil toplum kuruluslarinin bir araya gelerek yaptiklari konusmalarda güzel sentezler ve birlik-beraberlikler ortaya çikar. Bu tür toplantilarin faydasi da görülmüstür" diye konustu. Ilaç israfi konusuna da deginen Demirhan, "Fazla ilaç kullanilmamasi konusunda vatandaslarimizin uyarilmasi ve egitilmesi gerekiyor. Bu konu da da en önemli görev basta eczacilarimiza düsmektedir. Bu konuda hassas davranmamiz gerektigini düsünüyorum" seklinde konustu.
Mersin Eczaci Odasi Yönetim Kurulu Üyesi Ibrahim Tepe ise konusmasinda, bilimsel eczaciligin 169. yil kutlamalarinin Erdemli'de ilk kez kutlandigini bundan sonra da kutlamalari sürdüreceklerini vurguladi. Tepe, eczacilar olarak toplum sagligini iyilestirmek ve topluma daha iyi bir ilaç ve saglik danismanligi hizmeti verebilmek için çaba gösterdiklerini belirtti. Mesleki sorunlarini da anlatan Tepe, bilimsel eczaciligin 169. yilinda mesleklerini çagdas ölçülere göre yapmaktan alikoyan bürokratik engellere ve yasal düzenlemelere iliskin olarak yetkililerden acil çözüm beklediklerini kaydetti.
Eczacilar Odasi Erdemli Temsilcisi Hasibe Yilmaz Cingi, Bilimsel eczaciligin 169. yil kutlamalari nedeni ile Erdemli Kaymakami Ismail Demirhan, Erdemli Belediye Baskani Musa Mutlu, Erdemli Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Karamik ve Erdemli Saglik Grup Baskani Dr. Ali Yaman'a birer tesekkür plaketi verdi.
Bu haberi puanlayın




del.icio.us
Digg
Yorumlar ( gönderilenler):
Yorum gönder